Ukioklubas Įmonių katalogas Lietuviško ūkio kokybė, ŽŪK

Lietuviško ūkio kokybė, ŽŪK

Lietuviško ūkio kokybė, ŽŪK

ŽŪK "LIETUVIŠKO ŪKIO KOKYBĖ" VADOVAS
Mindaugas Maciulevičius – direktorius

APIE ŽŪK "LIETUVIŠKO ŪKIO KOKYBĖ"

Iki 2008 m. susidarius situacijai, kai ūkininkams realizuoti savo pagamintos produkcijos patiems be tarpininkų praktiškai nebuvo sąlygų, o dėl šios priežasties mažai buvo ir užsiimančiųjų savo produkcijos perdirbimu, tuo tarpu natūralios lietuviškos kaimiškos produkcijos poreikiui esant dideliam, ypač didžiuosiuose miestuose, žingsnis po žingsnio Žemės ūkio rūmuose gimė mobiliųjų ūkininkų turgelių idėja.

Parėmus Žemės ūkio ministerijai 2008-aisiais pradėtas įgyvendinti Žemės ūkio rūmų projektas „Lietuvos ūkininkų gaminamos produkcijos propagavimas mugėse“.

Nuo 2009 m. projektas pavadintas tiesiog ūkininkų turgeliais ir koordinuotas Žemės ūkio rūmų Kooperacijos plėtros koordinavimo centro. Nuo 2009 m. pradžios tam valstybė jau nėra skyrusi jokio finansavimo ir visa mobiliųjų ūkininkų turgelių plėtra palaikoma tik pačių ūkininkų.

2009 m. balandžio 29 d. siekiant suvienyti visus prekiaujančius mobiliuosiuose turgeliuose Lietuvos ūkininkus buvo įregistruotas žemės ūkio kooperatyvas „Lietuviško ūkio kokybė“. Jo steigėjai – ūkininkai, prekiaujantys mobiliuosiuose turgeliuose, ir Žemės ūkio rūmai.

ŽŪK "LIETUVIŠKO ŪKIO KOKYBĖ" VEIKLOS KRYPTYS

Kooperatyvas „Lietuviško ūkio kokybė“ šiuo metu ir administruoja mobiliųjų turgelių veiklą bei vienija auginančius, perdirbančius ir parduodančius maisto produktus ūkininkus. Jo veiklos tikslai: lietuviško kaimo ir lietuviško ūkio kokybės populiarinimas miestuose, ryšio tarp miesto ir kaimo stiprinimas, natūralių maisto produktų populiarinimas, produktų, atitinkančių maisto saugos reikalavimus, pateikimas vartotojui,  ryšio tarp vartotojo ir gamintojo skatinimas.

Norint išsiskirti iš gausiai atsirandančių privačių ūkininkų turgelių iniciatyvų ir siekiant, kad kooperatyvo įdirbiu negalėtų piktnaudžiauti kiti prekybininkai, mobilieji turgeliai žymimi specialiu prekės ženklu, kurį matydamas pirkėjas gali būti tikras, kad perka Lietuvos ūkininko pagamintą ir išaugintą produkciją.

Adresas: LT-44213 Kaunas

Telefonas:

Email:

Internetinė svetainė: www.mobilusturgelis.lt

 

 

Dalyvauti fotokonkurse

 


Prisjungti Registruotis

Mūsų draugai

GrožioKlubas.lt - portalas moterims apie grožį, madą ir stilių.

Suaugusiems.lt - tiesiogine to žodžio prasme ;)

Fotografas

Glaustai.lt - visos naujienos.

Dainos.lt - dainų žodžiai ir video.

Prognozavo.lt - ateities prognozės.

Erotinės prekes - prekės suaugusiems.

Rašyba.lt - rašybos klaidų taisymas.

Taip pat skaitykite